درمان ضرب دیدگی زانو با طب سنتی
درمان ضرب دیدگی زانو با طب سنتی
برای افراد زیادی پیش آمده که طی یک حادثه و یا حتی هنگام ورزش کردن به اعضاء بدنشان ضربه وارد شود.در اثر ضربه مویرگ ها پاره می شوند و خون زیر پوست شما جمع می شود.مطالعات نشان می دهد استفاده از داروهای گیاهی برای درمان ضرب دیدگی مفید است.
در اثر ضربه مویرگهای خونی محل ضربه، پاره شده و همچنین ضربه باعث آسیب دیدن بافت نرم اطراف میشود. به عبارت دیگر ضرب دیدگی عبارت است از خونریزی داخلی از رگهای آسیب دیدهای که از میان بافتها میگذرند.ضرب دیدگی موجب کبودی زیر پوست می شود.
از علایم ضرب دیدگی میتوان « درد شدید – تورم- کبودی» را نام برد.بهترین راه معالجه گذاردن کمپرس آب سرد در ناحیه ضرب خوردگی است. که علاوه بر تسکین درد تورم آن را نیز برطرف میکند.
برای جذب خون مردگی میتوان از پمادهای هارین دار، از جمله لازونیل استفاده کرد.
ضرب دیدگی علاوه بر عوارضی که خود دارد ممکن است باعث کشیدگی، دررفتگی، کوفتگی، شکستگی شود.باید در درمان ضرب دیدگی مراقبت نمود که آسیب های دیگر نادیده گرفته نشود.مثلاً اگر ضرب دیدگی همراه با دررفتگی باشد و فقط به درمان ضرب دیدگی بپردازیم مشکلات جدی زیادی را به بار خواهد آورد.
نشانه ضرب خوردگی
1) درد و تورم در ناحیه تورم
2) ممکن است طرح لباس مصدوم کبودی روی پوست نقش ببندد در صورت مشاهده چنین حالتی آن را به عنوان یک حالت بالقوه خطرناک در نظر بگیرید چون به احتمال زیاد اندامهای زیرین صدمه دیدهاند.
3) ناحیه جراحت به رنگ آبی ارغوانی تغییر رنگ میدهد.
عوامل ایجاد کننده ضرب دیدگی
1)افتادن اشیاء سنگین روی اندامهای گوشتی بدن مثل رانها یا باسن.
2)اصابت شدید اندامهای بدن به اجسام.
3)برخورد بدن به زمین یا افتادن روی بدن.
4)خونریزی داخلی قابل توجه.
درمان ابتدایی ضرب دیدگی
1)دستورالعمل RICE را اجرا کنید.
2)به هنگام بالا نگه داشتن عضو اندام را در وضعیتی که مصدوم بیشترین راحتی را احساس کند قرار دهید.
3)ناحیه جراحت را برای محدود کردن خون ریزی و کاهش تورم کمپرس سرد و سرما کنید.
4)اگر درمورد وخامت جراحت تردید دارید مصدوم را نزد پزشک روانه کنید.
5)به موقع و با روش صحیح از گیاهان دارویی استفاده کنید.
گیاهان دارویی
سرکه
اگر سرکه را با عسل مخلوط کرده و بر محل ضرب خوردگی بمالند موثر است. به خصوص اگر این ضرب خوردگی در ناحیه اطراف چشم باشد.
عرق کامفره
محل ضرب خوردگی را روزانه سه بار به آرامی با عرق کامفره بشویید. سپس ضمادی از جعفری پخته شده در شراب گرماگرم روی آن بگذارید درد را تخفیف و التیام میبخشد. اگر ضماد سرد شد دوباره آن را گرم کنید.
دم اسب
در طب سنتی مصرف جوشانده دم اسب به نسبت یک کیلوگرم گیاه در یک لیتر آب برای کمپرس بر روی ضخمها یا ضرب خوردگیهای اعضاء به کار میرود.
دم اسب خاصیت بند آورندهُ خون دارد چه اینکه این خون ریزی داخلی باشد یا خارجی و این خاصیت دم اسب مربوط به وجود سلیس در آن است.این نسخه برای درمان ضرب دیدگی موثر است
مومیا
مومیایی را در روغن شتر یا کوهان شتر آب کرده به قدر یک قاشق چایخوری از آن را میل نمایید. و روزی 3 مرتبه عضو ضرب خورده را با آن چرب نمایید. این عمل را چندین بار تکرار کنید تا بکلی خوب شود. به شرط اینکه مومیایی، مومیایی اصل هندی یا افغانی یا مومیایی بهبهان باشد نه مومیایی تقلبی.
اگر مومیا و قوت قیرو زفمت را با هم مخلوط کنند و بر محل ضرب خوردگی و جایی که ضرب خوردگی حاصل از افتادن به زمین باشد موثر است.
روناس
اگر یک گرم روناس، دو درم راوند چینی و یک پیمانه شراب انگوری مخلوط نموده و بخورند دارویی موثر برای ضرب دیدگی است.
راوند یا ریوند چینی
ضماد ریوند چینی بر محل ضرب خوردگی بسیار نافع است. (خوزی) گوید: برای این منظور باید دو درم ریوند را با شراب سیاه انگوری که با آب مخلوط نشده قاطی کرده به محل ضرب ضماد کنند.
پامچال
آن را جهت ضرب خوردگی اعضاء در استعمال خارجی توصیه میکنند برای این کار کمپرس 5 درصد عصاره روان آن را درآب جوش و با جوشاندهُ 100 گرم ریشه گیاه در یک لیتر آب به طوریکه در محلول پس از جوشاندن به یک سوم تقلیل یابد. بر روی عضو اثر داده شود. سریعاً موجب بهبود ضرب خوردگی میشود.
ریشه پامچال
برای درمان ورم و کوفتگی که در اثر ضربه به ظهور میرسد و همچنین دفع خون مردگی حاصل از ضرب خوردگی کمپرس جوشانده ریشه پامچال درمان کننده موثر است.
برای این کار بایستی یکصد گرم از ریشه تازه پامچال را در یک لیتر آب بجوشانید تا حدود یک سوم حجم آب به جوش برود و کم شود. بعد آن را صاف کنید و با آن محل ضرب دیده را کمپرس کنید.
درمان خانگی ضرب دیدگی زانو٬ درمان سنتی ضرب دیدگی زانو٬ درمان ضرب دیدگی زانو٬ درمان ضرب دیدگی زانو با داروهای گیاهی٬ درمان ضرب دیدگی زانو با طب سنتی٬ درمان ضرب دیدگی زانو با گیاهان دارویی٬ درمان ضرب دیدگی زانو در طب سنتی٬ درمان ضرب دیدگی زانوی پا٬ درمان ضرب دیدگی کشکک زانو٬ درمان ضرب دیدگی مفصل زانو٬ ضرب دیدگی٬ ضرب دیدگی زانو٬ علائم ضرب دیدگی زانو