طب سنتی و گیاهان دارویی

تاثیر سویا بر ناباروری و نکاتی در مورد خواص آن

نکاتی در مورد سویا و تاثیر آن بر ناباروری

 

مواد غذایی می تواند در امر ناباروری تاثیرات بسیاری داشته باشد. تاثیرات مثبت و تاثیرات منفی. یکی از موادی که در مسئله ی ناباروری تاثیر مهمی دارد سویا است. طبق تحقیقات انجام شده ، سویا سلول های جنسی مردانه را کاهش می دهد و همچنین باعث ناباروری در مردان می شود ، به همین علت مصرف بیش از اندازه سویا به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

دانشمندان هنوز دلیلی برای ارتباط بین مصرف سویا و کاهش سلولهای جنسی پیدا نکرده‌اند. اگرچه مچققان مشاهده نموده‌اند که مصرف سویا فعالیت استروژن (هورمونی که تاثیر منفی بر روی سلولهای جنسی مردان دارد) را افزایش می‌دهد.

طبق اظهارات دکتر جورج چاوارو(Jorge chavarro) نکات جالب بسیاری در رابطه با میزان استروژن و ایزوفلاوونز و تاثیر منفی آن بر ناباروری وجود دارد. اما هنور نکات قابل توجه‌ای در این رابطه با انسان مشاهده نشده است. بنابراین برای نگران شدن هنوز زود است.

دکتر چاوارو و تعدادی از محققان مطالعه خود را بر روی ۹۹ مردی که به کلینیک ناباروری مراجعه نموده بودند آغاز نمودند. از آنها درباره میزان سویای مصرفی روزانه در طول سه ماه سوال گردید و همچنین درباره غذاهایی که در آنها از سویا استفاده می‌گردید، زیرا هر غذایی میزان ایزوفلاوون متفاوتی نسبت به سایر غذاها دارد.

آنها مشاهده نمودند، ‌افرادی که میزان سویای بیشتری مصرف نموده‌اند، ‌سلولهای جنسی در آنها حدود ۴۱ میلیون کمتر از کسانی است که سویا نخورده‌اند. طبق مشاهدات میزان اسپرم طبیعی بین ۸۰ تا ۱۲۰ میلی لیتر می‌باشد.

همچنین محققان در این آزمایشات دریافتند که ارتباط بین سویا و تعداد اسپرمها در بین مردان چاق بیشتر از دیگر افراد است. مردان چاق استروژن بیشتری نسبت به مردان لاغر تولید می‌کنند و سویا میزان آن را افزایش می‌دهد. همچنین مشاهده شده است که تاثیر سویا بر افرادی که سولهای جنسی زیاد و طبیعی دارند بیشتر از مردانی است که سلولهای جنسی آنها کمتر است.

دکتر حسین صادقی نژاد پروفسور دانشکده پزشکی UMDNJ در دانشگاه نیوجرسی گفته است که سویا می‌تواند یکی از عوامل موثر بر تولید مثل آقایان، خصوصاً در مردانی با اضافه وزن ‌باشد.

زمانیکه بیماران اضافه وزن داشته باشند، چاقی آنها هورمونهای مردانه را به هورمون زنانه تبدیل می‌نماید. بنابراین امکان دارد که ترکیب این منبع استروژن(سویا) و استروژنی که با تبدیل آندروژن به استروژن بدلیل اضافه وزن فرد بوجود آمده است در این بیماران تاثیرگذار باشد.

همچنین دکتر صادقی نژاد،‌اضافه کرده است که اگرچه کاهش میزان اسپرم در بین مردانی که از میزان بالای اسپرم برخوردارند بیشتر است اما این موضوع تا زمانیکه سلولهای جنسی در حد طبیعی باشند باعث نازایی نمی‌گردد. اما توجه به این موضوع در صورت چاق بودن شما و مصرف بالای سویا مهم است.

مواد مغذی در سویا

ویتامین E
ویتامین B1
ویتامین B2
منیزیوم
كلسیم
ایزوفلاونیدها
فیبر

فواید سویا

تسکین علائم آزار دهنده دوران یائسگی

پیشگیری از سرطان سینه و پروستات

مفید برای سلامت استخوان ها

پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی

مطالعات نشان می دهد که خواص درمانی سویا خالص یعنی سویایی که هیچ فرآیندی روی آن انجام نشده است از سویا فرآیند شده مثل پروتئین سویا ایزوله که از دانه های سویا مشتق شده است، بیشتر است و مصرف زیاد سویا فرآیند شده برای بدن خوب نیست.

فواید سویا در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک
  • کاهش کلسترول بد یا LDL خون
    • کاهش مقاومت به انسولین
    • کاهش فاکتورهای التهابی خون
    • کاهش رادیکالهای آزاد
    • کاهش هورمون تستوسترون

بر طبق نتایج مطالعه منتشر شده در مجله غدد و متابولیسم آمریکا، زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیسک که در برنامه غذایی خود از سویا استفاده می کردند در مقایسه با زنانی که سویا نمی خوردند کلسترول خونشان کاهش پیدا کرد و مقاومت به انسولین در آنها بهبود پیدا کرد.

آیا سویا سبب افزایش قدرت باروری می شود؟

آیا مصرف سویا در بهبود قدرت باروری در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک موثر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت سویا به دلیل داشتن فیتو استروژن های طبیعی عملکرد شبه هورمون جنسی استروژنی دارد و منجر به بهبود اختلال هورمونی بدن زنان مبتلا به این سندروم می شود و مطالعات مختلف نشان می دهد مصرف سویا باعث بهبود قدرت باروری در زنان مبتلا به این سندروم می شود.

مطالعه ای روی 147 زن نابارور مبتلا به این سندروم انجام شد، این زنان به دو گروه تقسیم شدند گروه اول علاوه بر مصرف دارو در برنامه غذایی خود از سویا استفاده می کردند. گروه دوم فقط از دارو استفاده می کردند. نتایج این مطالعه نشان داد میزان باروری در زنان گروه اول 36 درصد بود و در زنان گروه دوم که سویا مصرف نمی کردند 14.6 درصد بود. البته برای کسب نتیجه بهتر نباید در مصرف سویا زیاده روی کرد. مصرف متعادل سویا در بهبود قدرت باروری موثر است.

 

 

تاثیر سویا بر باروری٬ تغذیه و ناباروری٬ دلایل ناباروری٬ سندرم تخمدان٬ علل ناباروری در زنان٬ علل ناباروری در مردان

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا