با 8 ماده غذایی مهم در طب سنتی آشنا شوید
با 8 ماده غذایی مهم در طب سنتی آشنا شوید
ایجاد تنوع در برنامهی غذایی، یکی از سادهترین روشهای مراقبت از سلامتی است…
همین ابتدا پروردگار را به خاطر نعمتهای بی پایانش سپاس میگوییم. خداوندی که عاشقانه و بی کم و کاست به فکر سلامتی بندگانش بوده و هست. خداوند نعمتهایی خلق کرده سرشار از ویتامینها و آنتی اکسیدان ها. برخی از این نعمتها با سرطان مقابله میکنند. برخی دیگر قلب را حفاظت میکنند؛ و برخی دیگر حافظه را تقویت میکنند. کسی از پسِ شمارش این نعمتهای بی پایان بر نمیآید. ما هم، چنین توانی نداریم. در این مقابله فقط گلچینی از خوردنیهای مفید را ارائه میدهیم و توصیه میکنیم از این مواد غذایی مفید غافل نشوید تا سالمتر زندگی کنید.
تغذیهی درست هوشمندی میخواهد
ایجاد تنوع در برنامهی غذایی یکی از سادهترین روشهای مراقبت از سلامتی است. همین غذاهایی که هر روز برای رفع گرسنگی و تأمین انرژی میل میکنید به پیشگیری از بیماریهایی مانند سرطانها و همچنین بیماریهای قلبی عروقی کمک میکنند. پس بهتر است در انتخاب مواد غذایی خود دقت کرده و برخی را در الویت قرار دهید. این 8 مادهی غذایی را که معرفی میکنیم را فراموش نکنید و در برنامهی غذایتان بگنجانید.
آووکادو
با وجود این که آووکادو سرشار از چربی است اما با این حال این مادهی غذایی خوشمزه میتواند میزان کلسترول خون را کاهش دهد.
محققان معتقدند اگر بتوانیم به جای 5 درصد از اسیدهای چرب اشباع شده از چربیهای اشباع نشده ی مونو استفاده بکنیم به راحتی میتوانیم خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را به یک سوم کاهش دهیم.
جالب است بدانید که آووکادو سرشار از بتا- سیتوسترول، استرول گیاهی است که مانع از جذب کلسترول موجود در مواد غذایی میشود. این مادهی غذایی همچنین حاوی میزان قابل توجهی گلوتاتیون است که یک آنتی اکسیدان بسیار قوی محسوب میشود. درست است که قیمت آووکادو کمی بالاست. اما ارزشش را دارد که هر از گاهی آن را خریده و از فواید آن بهرهمند شوید.
حبوبات
حبوبات محافظ سلامت قلب هستند. این مواد غذایی مفید سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند که کلسترول را جذب کرده و به بدن کمک میکنند قبل از این که کلسترول به جدارهی رگها بچسبد آن را دفع کند. حبوبات میزان کلسترول را به میزان 10 تا 15 درصد کاهش میدهند.
فیبرهای حلّال و پروتئینهای موجود در این مواد غذایی باعث کنترل قند خون میشود.
از این گذشته منیزیم موجود در آنها محافظ رگها است؛ یعنی این که باعث میشود خون به خوبی در رگها جریان داشته باشد و فشار خون در حالت نرمال تنظیم شود.
در نهایت باید بگوییم که نتایج مطالعات جدید نشان میدهد که این مواد غذایی جزو بهترین آنتی اکسیدان ها هستند.
بلوبری
این میوه در ایران کمتر دیده میشود. بلوبری سرشار از آنتوسیانینها است و رنگ و قدرت آنتی اکسیدانی آن نیز مدیون همین ترکیبات میباشد. آنتوسیانین ها با بیماریهای قلبی، سرطان، نابینایی و مشکلات مربوط به حافظه در دورهی سالمندی مقابله میکند.
از این گذشته این میوهی ریز مانند زغال اخته حاوی آنتی اکسیدانی به نام اپیکاتشین است که نمیگذارد باکتریها به جدارهی مثانه بچسبند و به این ترتیب از ابتلا به عفونت مثانه نیز پیشگیری به عمل میآورد.
در نهایت باید بگوییم که میزان زیاد فیبرهای موجود در این میوه یبوست را رفع میکند.
شکلات سیاه
شکلات سیاه منبع فوقالعادهی فلاوونوئیدها میباشد. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که این آنتیاکسیدانها فشار خون را تنظیم و از تشکیل لختههای خونی پیشگیری میکنند. همچنین باعث تسکین التهاب میشوند و اکسید شدن کلسترول بد(LDL) را به تأخیر میاندازند.
کافی است روزانه 45 گرم شکلات سیاه میل کنید تا خطر سکته قلبی به میزان 10 درصد کاهش یابد.
در نهایت جالب است بدانید که همین شکلات سیاه شدت حالت مقاومت به انسولین (پیش زمینهی ابتلا به دیابت) را کاهش میدهد.
ماهی آزاد
چربی موجود در ماهی آزاد برای سلامت رگها فوقالعاده است. کافی است که در هفته دو مرتبه از این ماهیها میل کنید تا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را به میزان 17 درصد و خطر حملهی قلبی را 27 درصد کاهش دهید.
نتایج یک پژوهش سوئدی که روی 6000 مرد و به مدت 30 سال انجام شده نشان میدهد افرادی که به میزان مناسبی ماهیهای چرب میخورند خطر ابتلا به سرطان پروستات را به یک سوم کاهش میدهند.
نتایج پژوهشهای دیگر نیز حاکی از اینست افرادی که میزان امگا 3 موجود در خونشان بالاست 50 درصد کمتر از بقیه از افسردگی خفیف یا متوسط رنج میبرند.
اسفناج
غذای مورد علاقهی ملوان زبل علاوه بر این که سرشار از کاروتنوئید است و از دژنراسیون ماکولای چشم جلوگیری میکند، سرشار از ویتامین K نیز میباشد. ویتامین K موجود در اسفناج از تراکم استخوانها محافظت کرده و مانع از شکستگی آنها میشود.
این سبزی خوشمزه منبع خوب پتاسیم، منیزیم و فولات محسوب میشود که فشار خون را تنظیم میکند و به همین دلیل خطر سکتهی مغزی را کاهش میدهد. علاوه بر این به نظر میرسد فولات موجود در آن نیز خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان را کاهش میدهد.
ماست
همین ماست سفیدی که سر سفره میآورید حاوی پروبیوتیکها است. این میکروارگانیسمها جلوی انتشار باکتریهای مخرب روده را میگیرد. پروبیوتیکها آنتیبیوتیکهای طبیعی تولید میکنند که قدرت ایمنی بدن را بالا میبرد.
باید بدانید مصرف مرتب ماست در تسکین و درمان بیماریهای التهابی رودهها، عفونت مجاری ادرار و عفونت واژینال به قارچها موثر عمل میکند.
همچنین باید بدانید که ماست به دلیل سرشار بودن از کلسیم برای استخوانها مفید است و میتواند همیار لاغریتان شود.
روغن زیتون
اگر به دنبال روغن سالم میگردید جای دوری نروید. روغن زیتون نیازهای شما را برآورده میکند. این روغن خواص فوقالعادهی زیادی دارد از قبیل کاهش کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول مفید خون. اگر میپرسید چرا باید بگوییم به دلیل سرشار بودن از چربیهای اشباع نشده ی مونو.
این روغن مفید همچنین سرشار از آنتیاکسیدانهایی به نام فنولها میباشد که از جدارهی رگها در برابر انباشته شدن کلسترول محافظت میکند. نتایج پژوهشهای مختلف نشان داده است که روغن زیتون مانند یک مادهی ضدالتهاب عمل میکند و تأثیر مفیدی روی قلب و باقی اعضای بدن دارد. باید بدانید که التهابهای موجود در بدن نه تنها باعث بروز بیماریهای قلبی میشود بلکه منشأ بیماریهای دیگری مانند دیابت نوع 2، آلزایمر و سرطان نیز میباشد.
خواص آووکادو در طب سنتی٬ خواص اسفناج در طب سنتی٬ خواص بلوبری در طب سنتی٬ خواص حبوبات در طب سنتی٬ خواص روغن زیتون در طب سنتی٬ خواص شکلات سیاه در طب سنتی٬ خواص ماست در طب سنتی٬ خواص ماهی آزاد در طب سنتی٬ مواد غذایی مفید در طب سنتی٬ مواد غذایی مهم در طب سنتی