باید ها و نباید های در دوران بارداری از نظر طب سنتی
باید ها و نباید های در دوران بارداری
نبایدها در بارداری:
۱٫ پرهیز از یبوست.
۲٫ پرهیز از حمام زیاد.
۳٫ پرهیز از حرکات و ورزشهای سنگین.
۴٫ پرهیز از نزدیکی زیاد خصوصا در اوائل حاملگی و اواخر آن و مخصوصا در حاملگی اول.
۵٫ پرهیز از زمین خوردن و ضربت خوردن.
۶٫ پرهیز از پرخوری و کم خوری.
۷٫ پرهیز از غم و اندوه خصوصا در زیر یک و نیم ماه و بالای هشت ماه.
۸٫ پرهیز از خوشحالی شدید، صداها و بوهای شدید.
۹٫ پرهیز از نشاندن طفل دیگر بر شکم.
۱۰٫ پرهیز از فصد، حجامت، اسهال و قی مگر در صورت ضرورت.
۱۱٫ پرهیز از هر چه باعث سقط است خصوصاً زیر ۱٫۵ ماه وبالای ۸ ماه.
۱۲٫ پرهیز از برداشتن اشیاء سنگین.
۱۳٫ پرهیز از دویدن و کوبیدن اشیاء به سرعت و قوت که جنین تکان شدید بخورد.
۱۴٫ پرهیز از برداشتن بار سنگین بر شکم یا پشت یا پهلو.
۱۵٫ پرهیز از مالیدن روغن به سر.
۱۶٫ پرهیز از فریاد زدن.
بایدها در بارداری:
۱٫ لینت مزاج باید وجود داشته باشد که بهترین ملینات سوپهای چرب است.
۲٫ ورزش معتدل و پیاده روی ملایم.
۳٫ افزایش حمام رفتن نزدیک زایمان.
۴٫ پوشاندن زیر دندهها با پارچه نرم.
۵٫ مالیدن روغنهای قابض گرم معطر بر شکم.
خوردنی های مناسب برای زنان باردار:
۱٫ میوهها: مویز، به، سیب میخوش، گلابی، بادام، انار.
۲٫ غذاها: نان خوب و برشته، شورباهای دارای زیره.
۳٫ مصرف ملینات.
۴٫ گوشت بره یک ساله.
ملینات مناسب برای زنان باردار: (بهتر است در این مورد با متخصص طب سنتی مشورت شود)
۱٫غذاهای مناسب و سوپهای چرب.
۲٫اگر نشد:
- شیرخشت
- فلوس خیار شنبر و روغن بادام
- ترنجبین با گلاب
ملینات مضر برای زن حامله:
۱٫ گل بنفشه
۲٫ گل ختمی
۳٫ خبازی
۴٫ هر چه ضعیف کننده قلب باشد.
۵٫ هر چه ضعیف کننده معده باشد.
۶٫ هر چه باعث سقط شود.
خوردنیهای مضر برای زن حامله:
۱٫ سرکه
۲٫ خوردنی های بسیار گرم یا بسیار سرد
۳٫ آنچه قاعده آور است مثل لوبیا، نخود، کنجد، گلرنگ، مواد تند وتلخ مثل زیتون کال و چیزهای بادانگیز مثل لوبیا، کبر، باقلا، نخود، کنجد، کرفس.
۴٫ آب بسیار سرد یا بسیار گرم، یخ، برف و تگرگ
۵٫ مواد تند و تیز مانند کبر، باقلای مصری، زیتون خام، فلفل، دارفلفل و امثال آن
مهمترین زمان ممنوعیت تدابیرطب سنتی مثل فصد، حجامت و اسهال و قی در زنان حامله:
قبل از ۴ ماه بعداز ۷ ماه خصوصا در ماه اول و ده روز اول مخصوصا ۷ روز اول و ۳ روز اول بعد از بسته شدن نطفه
بیماریهای شایع بارداری:
تهوع و استفراغ:
زمان: از اوایل حمل تا ماه چهارم و گاهی تا آخر حاملگی
استفاده از مواد زیر موثر است:
- به را در فویل پیچیده و در فر پخته و بعد از غذا مصرف کنید.
- نگه داشتن حبالرمان با برگ نعنا ساییده به صورت قرص در دهان.
- قرار دادن ضمادهای مقوی روی معده.
- مالیدن دایم دستها و پاها
- پیاده روی ملایم
- سواری خفیف
حس خفگی
سبب: مشارکت خلطی که به دهانه معده چسبیده و بخارات آن به قلب می رسد.
علاج:
- آشامیدن آب گرم مخصوصا اگر در آن برگ گاوزبان و دارچینی پخته شده باشد، یا آشامیدن آب گرم و گلاب.
- ورزش ملایم
- اگر برطرف نشد معالجه قلب.
تمدد و کشیدگی در شکم و عضلات و پشت:
سبب: ابخره و ریاح و ثفل جنین که باعث بروز ماندگی و ضعف می شود.
علاج:
- کم کردن غذا
- مالیدن عضلات پشت و گردن و کتف و بازو
- مالیدن روغن گل به عضلات
ورم پشت پا:
بیشتر در حمل دختر اتفاق می افتد.
علاج:
اگر کم باشد نباید به زودی اقدام به معالجه و تدبیر آن گردد.
اگر شدید بود:
- ضماد برگ کلم پخته
- طِلای نمک با سرکه
- مالیدن روغن گل با سرکه
- نطول بالنگ پخته
- ضماد شوید با سرکه
بی اشتهایی:
- ترک شیرینی ها بخصوص مواد بسیار شیرین
- ترک روغن و اشیاء چرب روغن دار
- ورزش و پیاده روی ملایم
تدابیر ماه نهم:
کلیه تدابیر ماه نهم با هدف تسهیل ولادت صورت می گیرد.
۱٫مصرف روزانه ۹ گرم روغن بادام شیرین صبح ناشتا در صورتی که یبوست شدید دارند.
۲٫پرهیز از چیزهای ترش و قابض و غلیظ
۳٫نوشیدن شیر گاو روزانه بر حسب تحمل
۴٫استحمام نزدیک وضع حمل
۵٫استفاده از آبزن حاوی کلم، شنبلیله، شوید، تخم کلم و تخم کتان جوشانده
۶٫مالیدن روغن کنجد، شوید یا بابونه بر شکم و پشت، بعد از آبزن
۷٫تناول اغذیه چرب و حلوای چرب قندی با روغن بادام
بارداری از نظر طب سنتی٬ بارداری راحت٬ بارداری راحت در طب سنتی٬ باید و نباید از نظر حاملگی٬ باید و نباید بارداری٬ باید و نبایدهای دوران بارداری٬ تدابیر ماه نه حاملگی٬ تهوع بارداری٬ تهوع حاملگی٬ حاملگی از نظر طب سنتی٬ دوران حاملگی٬ طب سنتی٬ یبوست بارداری٬ یبوست حاملگی