طب سنتی و گیاهان دارویی

درمان کبد چرب با طب سنتی

درمان کبد چرب با طب سنتی

 

طب قدیم و جدید در مورد درمان کبد چرب نظر مشترکی دارند و آن تاکید بر اصلاح سبک زندگی به عنوان مهم‌ترین عامل پیشگیری و درمان است امّا طب سنتی، هم تدابیر دقیق‌تر و موثرتری دارد و هم برخلاف طب جدید، در زمینه درمان‌های دارویی کبد چرب نیز تکلیفی نسبتا روشن دارد.

درمان کبد چرب

 تدابیر تغذیه‌ای

کمی از سمت غذاهای پخته و حیوانی به سوی غذاهای خام و گیاهی حرکت کنید.

 

 بیشتر مصرف شوند:

سبزی‌های تازه، سیر و پیاز خام، انواع آش‌ها و شورباهای مناسب، ادویه مناسب (زردچوبه، هل، دارچین، زیره، زعفران، تخم گشنیز و ..)

در غذاها کمی سبوس گندم یا برنج بریزید.

سبزیجات برای کبد چرب

 کمتر مصرف شوند:

– مواد غذایی دارای طبع سرد ازجمله ترشی ها (سرکه، آبغوره، ترشی های خانگی) و به خصوص غذاهای دارای طبع سرد و مرطوب(ماست، دوغ، خیار، کدو…).

( اگر به مصرف ماست و دوغ علاقه دارید، در خوردن آنها افراط نکنید، از انواع محلی و طبیعی استفاده کنید، با غذاهای گوشتی یا حاوی ترشی استفاده نکنید و با مصلحاتی مانند نعناع، پونه، آویشن، گل سرخ، زیره، سیر یا موسیر میل کنید) .

– غذاهای دارای طبع خیلی گرم مثل سیرداغ، پیازداغ، بادنجان سرخ کرده ، غذاهای تند و پرادویه.

– بستنی و سایر خوراکی های خیلی سرد: اگر خیلی هوس بستنی کردید، سعی کنید از بستنی سنتی زعفرانی همراه آب هویج استفاده کنید.

– سرخ کردنی ها و غذاهای چرب و پرکالری.

– فست فودها، سس‌ها، نوشابه‌ها، کنسروها، تنقلات شور و سایر خوراکی های غیر طبیعی و دارای مواد نگهدارنده.

نان‌ها و آردهای بدون سبوس مثل نان های ماشینی، فانتزی و لواش، نان‌های فطیر و خمیر و خوب پخته نشده، ماکارونی، لازانیا و رشته ها. البته و متاسفانه، امروزه حتی نان های سنگک هم روسفید شده اند!!

غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو و گوساله، کله پاچه، سالاد الویه، گوشت های مانده و فریزری، کباب، برنج سفید به ویژه برنج های هندی و پاکستانی، ته دیگ، قارچ، کلم خام، تخم مرغ به ویژه نیمرو و تخم مرغ آب پز سفت، انواع سیب زمینی آب پز و سرخ کرده(مثل چیپس)، غذاهایی که با آرد و رشته درست شده اند مانند حلوا و آش رشته.

– چای و قهوه.

مواد نشاسته ای و قندی و شیرینی ها به ویژه شیرینی‌های قنادی.

غذای ممنوع برای کبد چرب

میوه خوردن

– در خوردن میوه به خصوص میوه های سرد و رطوبی، افراط نکنید.

– در هروعده یک جور میوه میل کنید.

– همراه یا بلافاصله بعد از غذا (حداقل تا دو ساعت) میوه نخورید.

– همراه میوه های آبدار، آب نخورید.

– میوه را در فصلش بخورید.

– میوه نوبرانه- و نه میوه نرسیده و کال – بخورید اما سراغ میوه های آخر فصل نروید.

– تا می شود از میوه های طبیعی و غیرگلخانه ای استفاده کنید.

– حتی المقدور از میوه های منطقه زندگی خودتان میل کنید.

– آداب خوردن میوه های مختلف را یاد بگیرید و عمل کنید.

میوه خوردن برای کبد چرب

آداب نوشیدن آب

آب خیلی سرد نخورید.

– آب را با یخ سرد نکنید.

– آب را جرعه جرعه و آرام بنوشید.

– هنگام تشنگی شدید، ابتدا آب را کمی مزه مزه کنید و بعد از چند دقیقه به آرامی بنوشید.

– میزان آب خوردن را بر اساس تشنگی جگرتان میل کنید و نه به دستور پزشکان.

– در این حالت ها آب نخورید: بین یا بلافاصله بعد از ورزش، بلافاصه بعد از زناشویی، بین یا بلافاصله بعد از خواب، در حمام و سونا و جکوزی یا بلافاصله بعد از آنها.

– آب را هنگام تشنگی بخورید و نه نوشابه و نوشیدنی های مشابه و صنعتی .

برای نگهداری آب از بطری های پلاستیکی استفاده نکنید.

آب خوردن برای کبد چرب

چه روغنی مصرف کنیم؟

– مصرف روغن از هر نوعش را کم کنید.

سرخ کردن غذاها را به حداقل برسانید. هنر یک کدبانو این نیست که به ضرب روغن و گوشت و برنج، اعضای خانواده را دور سفره جمع کند. کدبانو، باید «کبدبانو» هم باشد.

– از یک روغن، چند بار استفاده نکنید.

– از روغن زیتون به خصوص انواع تصفیه نشده استفاده کنید. اگر حوصله داشته باشید و از شعله کاملا ملایم استفاده کنید، روغن زیتون برای سرخ کردن غذا هم مناسب است. در خرید روغن زیتون دقت کنید چراکه متاسفانه، روغن زیتون های تقلبی، سکه بازار ایران را به نام خود ضرب کرده اند.

روغن کنجد طبع گرمی دارد و مناسب مصرف افراد گرم مزاج یا فصول گرم نیست

و بخصوص روغن ارده کنجد مناسب تر است و روغن کنجد لزوجت بالا دارد پس برای کبد چرب خیلی مناسب نیست.

روغن کنجد برای کبد چرب
روغن مصرفی برای کبد چرب

 

درمان کبد چرب با نسخه ی طب سنتی

  1. 5% الی 10% کاهش اضافه‌وزن زیرنظر کارشناس داشته‌باشید
  2. محدودیّت سنجیده در مصرف کالری داشته‌باشید، یعنی کودکان‌چاق نیم‌کیلو درهفته ‌و بزرگترهای چاق دوکیلو درهفته بیشتر وزن کم‌ نکنند.
  3. کاهش تری گلیسرید خون …
  4. کاهش مقاومت بدن در مقابل أنسولین.
  5. حذف و یا کنترل داروهای مصرفی زیر نظر متخصص.

6 تمشک‌تازه، توت‎فرنگی غیر برّاق، کلم‌بِرُوکلی‌خام در جیرۀغذائی باشد

  1. مصرف روزانه زرد آلو یا کِشتۀ زرد آلو (بدون گوگِرد) برای تصفیّۀ کبد مفید است
  2. مصرف میوه‌جات طبیعی رسیده‌و سبزی‌جات تازۀسالم در جیرۀ غذایی روزانه باشد و نان سبوس‌دار بخورد. در علم‌تغذیه گویند: 5 الی 7 بار، ولی ما می‌گوییم در 24‌ساعت، سه‌بار میوه مصرف شود (یعنی صبح ناشتا: هویج زرد، در بین روز: زردآلو، بعدازغذا: سیب رسیدۀ شیرین) و سه‌بار سبزی (یعنی کاسنی، کاهو بدون‌سُس و کلم بروکلی بهمراه غذا)، توجّه داشته‌باشید که این میوه‌جات و سبزیجات علاوه بر فیبر و ویتامین‌ها و أملاح، مواد آنتی اکسیدان هم دارند.
  3. آب آشامیدنی سالم تازه 4 لیوان و آب جوش تازۀ ولرم 4 لیوان در 24 ساعت نوشیده شود (یعنی هر 6 ساعت دو لیوان).
  4. در مناطق خشک و نیمه خشک هر روز خوردن نیم گِرَم زعفران و در مناطق شَرجی و رطوبتی یک گرم
  5. پروفسور ظِلُّ الرّحمان از هندوستان: برگ کاسنی و برگ تاجریزی (عِنَبُ الثَّعلَب) و برگ تُرُب را پودر کرده و به نسبت مساوی مخلوط نموده‌و سپس جوشانده و هر 8 ساعت یک قاشق چای‌خوری بخورد
  6.  ألکل و مُسکرات نخورید.
  7. هر روز دو لیوان آب سیب طبیعی تازه، و یک عدد کدو مسمّی (کدو خورشتی) با پوستش مصرف شود.
  8. از بهترین داروهای طبیعی، سکنجبین عُنصُلی است

طرز ‌تهیّۀ سکنجبین عُنصُلی: 2 کیلو سرکۀ طبیعی سیب+ 4‌ کیلو آب+ نیم‌کیلو پیاز عُنصُل (پیاز‌موش یا پیازدشتی)، مخلوط شوند و بمدّت یک ساعت جوشانده شوند و سپس ظرف را از روی شُعله برداشته، وقتی که از جوشش افتاد، و هنوز گرم است، صاف شود و مخلوط با 5 کیلو عسل طبیعی شود.

  1. روغن زیتون خوراکی (فشار اوّل پِرِسِیِ سرد) در جیرۀ غذائی باشد (یک قاشق غذاخوری با ناهار و یک قاشق غذاخوری با شام).
  2. حجامت خاص از لالۀ گوش یکبار توصیه می‌شود.
  3. هر روز خوردن نصف استکان تا یک استکان عرق طبیعی شاتره (شاهتره)
  4. گیاه خارمریم [= عَلیَص=عُلَیَّص از تیرۀ مرکبان] دارای مادّۀ مؤثّره‌ای به نام سیلی‌مارین باعث أفزایش مادّه گلوتاتیون در کبد میشود که محافظت کنندۀ کبد (از صدماتی که بر اثر سموم ایجاد می‌شود) می‌باشد. توجّه: شوهران و همسران جوان، زیاده‌روی در مصرف خارمریم نکنند؛ زیرا عقیمی و ناباروری می‌آورد.
  5. مصرف تَه نشین سرکۀ سیر (نصف استکان)
  6. هر روز 7 برگ سبزی کاسنی بخورد (کاهش دهنده حرارت صفراوی، نوسازی یاخته‌های کبدی، درمان یرقان)
  7. سوپ جعفری و جوشاندۀ ریشۀ جعفری

درمان کبد چرب٬ درمان کبد چرب با خاکشیر٬ درمان کبد چرب با زالو درمانی٬ درمان کبد چرب با زردچوبه٬ درمان کبد چرب با طب سنتی٬ درمان کبد چرب با نسخه ی طب سنتی٬ درمان کبد چرب در طب سنتی٬ درمان کبد چرب گرید 1٬ درمان کبد چرب گرید 2٬ درمان کبد چرب گرید 3٬ کبد چرب٬ کبد چرب چیست٬ کبد چرب گرید 1٬ کبد چرب گرید 2٬ کبد چرب گرید 2 به 1٬ کبد چرب گرید 3٬ کبد چرب گرید 4

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا